Няма никакво съмнение, че пушенето е особено вредно и нездравословно, но може би пушенето на еднократни електронни цигари е малко по- безопасно?

Няма никакво съмнение, че пушенето е особено вредно и нездравословно, но може би пушенето на еднократни електронни цигари е малко по- безопасно, тъй- като в никотиновите течности няма съдържание на тютюн, катранени вещества и други подобни вредни съставки.

Еднократните електронни цигари много наподобяват на тютюневите, само че те се захранват посредством батерия и при тях се вдишва никотин, вместо тютюн, който се изпарява. Еднократните електронни цигари имат резервоарчета, които се пълнят с никотинови течности. Вече можете да намерите на пазара за никотинови продукти ароматни никотинови течности, което ще рече, че те отделят най- разнообразни аромати. След като никотина в електронната цигара се нагрее от батерията, се отделя изпарение, което е ароматизирано и не съдържа вредни изгорели остатъци, нито пък катран, както е при тютюневите изделия. За това се счита, че те не могат да причинят вреда на пасивните пушачи. Богат и разнообразен е пазара за еднократни електронни цигари и ароматизирани никотинови течности и всичко това е продиктувано от голямото търсене. Ще видите такива еднократни електронни цигари, които са досъщ като познатите цигари в кутия. Тяхното съдържание на никотин е като на обикновените и след нагряването на никотиновата течност в пълнителя се отделя равномерна доза никотин, която излиза под формата на пара. Ще срещнете и такива еднократни електронни цигари, които нямат нищо общо с традиционните цигари, понеже те се различават по форма, дължина, дизайн и по съдържанието на никоти. Какво се има предвид? Те са много по- шикозни, модерни и можете да вземете такива еднократни електронни цигари, чиито никотинови течности съдържат малко или повече никотин. Така всеки клиент избира сам за себе си, дали да пуши по- слаби електронни цигари, с по- малко съдържание на никотин или да предпочете по- силни. Също така пушачът определя какъв аромат да притежава електронната цигара.

Все още има хора, които гледат доста скептично на тези сравнително нови продукти на пазара. Но това съвсем не означава, че когато един продукт е по- нов, то той е по- малко качествен или годен. Напротив, новите изобретения и научни изледвания стават все по- добри и стандартизирани, заради засиления контрол и мерките за сиурност. А и освен това санкциите са доста солени, за да си позволяват производителите лошо качество.  И все пак потребителите трябва да бъдат доста предпазливи, когато закупуват никотинови течности и еднократни електронни цигари, защото се продават и ментета, които на външен вид изглеждат доста добре и луксозно, но съдържанието вътре не отговаря на никакви изисквания. Гледайте винаги, когато закупувате никотинови продукти да има информация за производител и състав, както и сертификати за качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *