Откриване на фирма – въпроси и отговори?

Ако желаете да се заемете с някаква дейност, тогава задължително ще трябва да преминете през етапа отваряне на фирма. Въпросът, който може би много от вас си задава е това дали тази процедура и самото събирането на документите е лесно или не. Веднага ще Ви кажем, че ако не сте наясно с всички етапи, тогава е най-добре да се обърнете към адвокатска кантора, която ще свърши всичко вместо вас.

Между другото, днес вече на мода е и откриване на фирма онлайн, което си е доста удобно, защото няма да се налага да ставате дори от компютъра.

И така, ако вече сте решили точно, в каква сфера ще е новата ви дейност и имате ясен бизнес план, тогава следващата ви стъпка е да се изясните с това, какво ще е името на вашата нова фирма. То може да е напълно всичко, стига избраното от вас име да не е вписано в регистъра на страната ни, тоест да не се дублира с друго. След това ще трябва да помислите много добре над въпроса, каква точно фирма искате да откриете, а именно да направите регистрация на ООД, ЕТ, ЕООД или АД. Те имат различни такси за отваряне, данъци, като например при ЕТ не се налага да имате начален капитал, но пък се заплаща патентен данък. Всички те си имат, както свои плюсове, така и минуси, така че всичко зависи от това, към каква област сте се насочили, какви са бъдещите ви планове за развитие на бизнеса и много други фактори, които ще разгледаме друг път.

В случай, че имате трудности по събирането на необходимите документи или просто неясност около самото отваряне на фирма ЕТ, ООД или друга форма, ви съветваме да не се притеснявате и да обърнете към адвокатска кантора. Тя ще подготви вместо вас всички задължителни документи и ще ви улесни по този начин със самата процедура около вашата регистрация на фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *